Kirándulások, túralehetőségek


Felsőtárkány mindössze 6 km­re fekszik Egertől. A Szikla Fogadó a felsőtárkányi tó mellett található, közvetlenül a Lilafüredre átvezető hegyi út kiindulásánál.
A szabadidő eltöltését szervezett és egyéni formában is biztosítja a település. A bakancsos turizmustól kezdve a hegyi kerékpározáson keresztül a lovaglásig lehetőségük van a településre látogatóknak a szabadidő kellemes eltöltésére és a pihenésre. A Szikla Fogadóban zuhanyzóval és televízióval felszerelt szobák, étterem várja a vendégeket. Programajánlatok: lovaglás, erdei kirándulás, erdei kisvasutazás, erdei iskola, borkóstolás, városnézés Egerben, szalonnasütési, bográcsozási lehetőség 20 fő fölötti csoportoknak disznóvágással egybekötött egész napos programot kínálnak, a helyi szokásoknak megfelelően. 80 személyes éttermük kiváló ételekkel, vad­ és halkülönlegességekkel, remek egri borokkal és udvarias kiszolgálással áll a vendégek rendelkezésére.
Éttermükben esküvők, rendezvények, illetve baráti találkozók lebonyolítását is vállalják. Hangulatos teraszukon akár 60 fős grill­partit, vagy más szabadtéri összejövetelt is tudnak rendezni ­ igény szerint. Üdülési csekket, bankkártyát elfogadnak.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­A Fogadó jó kiindulási pontja lehet a Bükkbe irányuló kirándulásoknak, túráknak (autóval, vagy gyalogosan). A Lilafüredre vezető főút kiinduló pontja is a Fogadónál kezdődik. További kirándulási célpontok lehetnek például: Eger, Egerszalók, Lillafüred, Szilvásvárad, Miskolctapolca, stb. A Kő­közi Tanösvény indító állomása Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partján, a BNPI  Oktató­ és Látogató Központja mellett található. A Szikla­forrást és a fölötte magasodó mészkősziklát, az alatta húzódó Kő­köz nevű sziklaszorost és a tavat fűzi fel egy sétára. A 800 méter hosszú tanösvényen 5 állomás található. Bejárásához, a jelenségek tanulmányozásához egy óra bőven elegendő. Útvonala: Felsőtárkány, Szikla­forrás, indítótábla ­ felsőtárkányi­ tó ­ Szikla­forrás mészkősziklája,
kilátópont ­ Kő­köz ­ Szikla­forrás. A Barát­réti Tanösvény Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partjáról, a BNPI Oktató­ és Látogató Központja mellől indul. Az állomásokon lévő, vagy a közelükben megtekinthető természeti és kultúrtörténeti értékek leírását, a hozzájuk kapcsolódó ismereteket a Felsőtárkányi tanösvények (Eger, 2002) című kirándulásvezető füzetben olvashatjuk. A kiadvány a BNP Igazgatóságán szerezhető be (Eger, Sánc u. 6.) Szabadon látogatható! A Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partjáról (a BNPI Oktató­ és Látogató Központja mellől), illetve a volt Ifjúsági tábor (Park Hotel Táltos) mellől indul a Vár­hegyi Tanösvény.
Útvonala: Felsőtárkány, volt ifjúsági tábor parkolója, indítóállomás ­ Csák-Pilis­hegy ­ dolomitbánya ­ Dolomitbánya fölötti kilátópont, Vár­hegy nyerge ­Vár­hegy, őskori földvár sánca ­ Várkúti Turistaház ­ Törökút, Kövesdi­kilátó ­Kőbánya­lápa ­ Felsőtárkány, parkoló.


FOGLALÁS, AJÁNLATKÉRÉS